© Rootsville.eu

Cuby + Blizzards (NL)
tiltle: Windows of my Eyes (EP)
music: Blues
release date: july 30, 2021
promotion: Continental Record Services (CRS)

© Rootsville 2021


Cuby+Blizzards was een Nederlandse bluesband uit de sixties, afkomstig uit het Drentse Grolloo. De oorspronkelijke band werd geformeerd door Harry Muskee (1941-2011) en bestond verder uit Eelco Gelling, Nico Schröder en Hans Kinds. History Repeating!

Hoewel Cuby en de vroege Blizzards (met Herman Brood en Eelco Gelling) in Nederland een mythische status bereikten met hun albums "Groeten uit Grolloo" en "Desolation" en hun hitsingles "Appleknockers Flophouse" of "Window of My Eyes", kreunde de band die Harry Muskee steunde in de laatste 10 jaar van zijn indrukwekkende carrière. Een carrière die kan gemakkelijk worden beschouwd als de beste band die elke blueszanger zich kan wensen.

Ed Roose nam (bijna) elke show op van 2001 tot 2011 en koos en bewerkte 23 nummers van Cuby, Herman Deinum, Hans Lafaille en Erwin Java met de hand om een ​​uniek audiodocument te creëren dat de man eert die de Nederlandse bluesscene leidde voor zo vele jaren. "Grolloo Blues" wordt op 26 september uitgebracht als dubbel-cd (23 nummers) en dubbel-LP (19 nummers), ter gelegenheid van de 10e verjaardag van het overlijden van Harry "Cuby" Muskee.

In de aanloop naar die release is hier een 4-track EP die vanaf 30 juli beschikbaar zal zijn op de meeste streamingplatforms. Natuurlijk bevat het Cuby's kenmerkende nummer "Window Of My Eyes", dat ook te zien was in de George Clooney-film "the American" in een boeiende live-versie.

tracks:

01 The Sky Is Crying
02 Someday Will Know Someday
03 Window of My Eyes
04 I'm in Love

musicians:

Harry Muskee - Vocals
Erwin Java - Guitar
Helmig van der Vegt - Piano & Organ
Herman Deinum – Bass Guitar
Hans Lafaille - Drums

Horns:
Miklós Fürst
Bert Pfeiffer
Peter van Soest
Wouter Schueler